Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на Alfa Romeo 147 мнения, разход и поддръжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Ферариста има над 300 000.
    Моля.......пак говориш на изуст.....кой какво ти казал, ти си прочел и това е истината......
    Ферариста преди 9-10 години си правеше спарка при Сашо- Лисан сервиз, там беше и шестака дето след това го трансформира със задно....тогава прохождаше с алфите......та ремонт е имало...а ти ми говориш за некви 300 хил......дори и от нова да я карал, а той кара на ръчка е трудно постижимо......моля ти се.....))
    п.п...с т.с. минах над 425 хил.....но осем винтилов и пак към 300 хил...отворих мотора за гарнитура на глава сдала багаж по старост и шлайфане на клапани.....е тогава засякох колите на Ники при Лисан
    Ще те взема по на сериозно, ако говориш от първо лице, тоез това което ти си приживял, а не какво си чул на мегдана....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Ролки смених преди 8 години и почти 300 хиляди км.....още не съм ги пипал от тогава......ремъка смених преди няколко месеца - беше на същата възраст и км.....не ми се наложи, просто превантивно......можеше да изкара и още мисля.....
      Водната помпа е на възраста на ролките.....два пъти лъхнах гарнитура на глава заради термостат и радиатор, но не я смених.....
      Гарнитурата на клап е на същата възраст, свалял съм го 3 пъти, и обратно пак с силикон......не тече, сълзи от неква шибана шпилчица от изпуск колектор дето ми писна да я правя и съм я отсвирил......
      ....
      156 2.0TS

Comment

@ dhtj & Бобби - Ако още веднъж се наложи да разчиствам цяла тема заради заяжданията ви - ще почивате за дълго време от тоя форум!!!
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Дреме ми на шмайзера...и без туй съм тръгнал към пенсия..........не ми се нрави някой постоянно да си натрапва мнението по един и същи начин......не умее да спори това момче, истината която казва е минимална, заблудата голяма, ако му повярваш ......уважение никакво, като изпадне в кофти ситуация започва да обижда директно.......и когато издиша включва приятели, за да могат да му помогнат за това, което не е успял в даден спор....едно е да триеш, друго е да прочетеш преди това което триеш....не само в тази тема.....
          Алекс успех в борбата с лайненца както ги наричаш....за мен са просто джендъри......а и новият облик на форума (светло син) им тича.......
          Винаги съм бил директен и съм споделял това, което мисля.....прав, крив и т.н....това е...наказвали са ме за какво ли не......ама не съм пискал....за мен винаги е било несправедливо...))...но не виня и модераторите, защото не им е работата да вникнат в нещата, а да се спазват правилата..
          Никога не съм обиждал първи, но и не съм позволявал да ми се катерят по оная работа.....както и да е успех и Наздраве.....

Comment

Така, за да не пускам друга тема, тъй като е излишно, то ще пиша в тази.
            След дълго четене из форума и разглеждане, то избора си остава Alfa Romeo 1.9 JTD 115 к.с.
            Имам обаче отделни въпроси по частите, поддръжката, окачване, магазини, сервизи и прочие.
            Първо - окачването. До колкото четох, то проблемно е предното окачване и по-специално горните носачи. Гледам повечето слагат оригинални TRW, но има доста и с ATEC. Според мен ще е добре долните носачи да са по-евтините ATEC, тъй като четох, че издържат доволно, а горните да са на TRW. Въпроса тук ми е биалетки, тампони и останалото, заедно с носачите ли се сменя ? Какви са хубави ? И по колко се слагат ? 2 биалетки и 2 тампона (съответно за ляво и дясно) или повече ? Може ли да ми препоръчате и магазин за закупуване на по-ниски цени ? Ами сервиз където могат да ми ги сменят ? (Пловдив/София ще е добре). А и да попитам в какво се корени проблема ? Кое се разбива, кое се чупи ? Това скърцане ли е проблема, как се гресира и къде ? Ако е само до скърцането ще си карам и по-дълго време със скърцащи части И без това сегашната кола си скърца лятото.

Второ - поддръжката. Нямам си и на представа Ангренажен ремък + ролки + водна помпа какви и каква цена, гледам по сайтовете има някакви и за по 140 и за 600 лева. Отделно, пистовия ремък какъв, какви цени са г/д ? Маслен и въздушен филтър - има от 10 има и от 30 лева, кои са за предпочитане ? И каква е разликата ? Маслото до колкото четох, то повечето слагат Selenia 5W40, предполагам и аз него ще изпозлвам, но все пак други предложения за нещо по-качествено или пък по-евтино ? На последно място оставям Дебитомер, Термостат и Съединител с маховик, какви марки, какви цени ? За съединител май повечето сменят с Valeo, ами за останалите неща ?

На последно място - сервизи и магазини. Ако може да ми препоръчате магазини от където да закупувам нещата на сравнително добра цена, реално си харесах от форума T-auto и axm-auto като магазини, както и една от мисля, че платените теми на Ivanov_.

Може би някои ще ме опрекнат, че разпитвам за всичко без дори и да имам колата, но искам да се запозная с повечето неща и да съм подготвен, да знам как вървят цените и какво да избирам.

Comment

Предполагам на тези въпроси най-добре би ти отговорил човекът(сервизът),който ще обслужва бъдещата ти кола... Ако все още нямаш такъв си го постави под номер 1 от списъкът с въпроси!
              Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Най-добре се допитай до близък на който вярваш, да ти препоръча майстор/сервиз. Сервизите получават комисиона (процент) от цените на частите, обикновено добрите майстори/сервизи трудно се отказват от това допълнително перо, защото каествената услуга изисква и качествено заплащане. Просто трябва да се довериш на въпросния сервиз и да се надяваш че няма да те товарят излишно (ето защо ти трябва препоръка от близък).
                Моя опит показва че е най-добре да ползваш услугите на малък сервиз - собственика е и самия майстор, големите сервизи не ги препоръчвам... Части на изгодни цени е добре да си купиш, когато ги сменяш сам.
                Повечето от нещата за които си писал може да не са за смяна... майстора ще те посъветва най-добре.
                146 1.3 боксер 1996г.
                156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

Първоначално публикувано от hoyko Покажи съобщение
                  Така, за да не пускам друга тема, тъй като е излишно, то ще пиша в тази.
                  След дълго четене из форума и разглеждане, то избора си остава Alfa Romeo 1.9 JTD 115 к.с.
                  Имам обаче отделни въпроси по частите, поддръжката, окачване, магазини, сервизи и прочие.
                  Първо - окачването. До колкото четох, то проблемно е предното окачване и по-специално горните носачи. Гледам повечето слагат оригинални TRW, но има доста и с ATEC. Според мен ще е добре долните носачи да са по-евтините ATEC, тъй като четох, че издържат доволно, а горните да са на TRW. Въпроса тук ми е биалетки, тампони и останалото, заедно с носачите ли се сменя ? Какви са хубави ? И по колко се слагат ? 2 биалетки и 2 тампона (съответно за ляво и дясно) или повече ? Може ли да ми препоръчате и магазин за закупуване на по-ниски цени ? Ами сервиз където могат да ми ги сменят ? (Пловдив/София ще е добре). А и да попитам в какво се корени проблема ? Кое се разбива, кое се чупи ? Това скърцане ли е проблема, как се гресира и къде ? Ако е само до скърцането ще си карам и по-дълго време със скърцащи части И без това сегашната кола си скърца лятото.

Второ - поддръжката. Нямам си и на представа Ангренажен ремък + ролки + водна помпа какви и каква цена, гледам по сайтовете има някакви и за по 140 и за 600 лева. Отделно, пистовия ремък какъв, какви цени са г/д ? Маслен и въздушен филтър - има от 10 има и от 30 лева, кои са за предпочитане ? И каква е разликата ? Маслото до колкото четох, то повечето слагат Selenia 5W40, предполагам и аз него ще изпозлвам, но все пак други предложения за нещо по-качествено или пък по-евтино ? На последно място оставям Дебитомер, Термостат и Съединител с маховик, какви марки, какви цени ? За съединител май повечето сменят с Valeo, ами за останалите неща ?

На последно място - сервизи и магазини. Ако може да ми препоръчате магазини от където да закупувам нещата на сравнително добра цена, реално си харесах от форума T-auto и axm-auto като магазини, както и една от мисля, че платените теми на Ivanov_.

Може би някои ще ме опрекнат, че разпитвам за всичко без дори и да имам колата, но искам да се запозная с повечето неща и да съм подготвен, да знам как вървят цените и какво да избирам.
                  Забрави за тия боклуци АТЕК, смениш ли каквото е нужно с TRW, ще ти издържи стотина хиляди километра, нито ще скърца, нито нищо. Другите неща вече не са скъпи, съединител с маховик не мога да ти кажа колко е, защото не съм сменял маховика все още, само съединителят е около 350 кинта, ама и той изкарва сто - сто и двадесет хиляди километра. Сменяш, което е за смяна, не всичко наред. Биалетките са евтини и рядко се развалят, не ги мисли. Първо си купи колата, после ще го мислиш, голяма част от тези неща, които си споменал, може и да не се наложи да ги правиш изобщо.
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

По въпроса с носачите мога да споделя следното: TRW-то издържа около 30 хиляди и се разтропа, на 35 хиляди вече беше наложителна смяната на цялото окачване. В момента долните носачи са ми magneti marelli, горните lemforder и съм точно на заветните 30 хил. км пробег от смяната и засега нищо не тропа и не скърца. Може и да съм частен случай, но по всичко си личи, че тия носачи за сходен пробег с този на ТРВ-то се справят доста по-добре от тях до този момент.
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
                    GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Горд собственик съм на 147 фейс 1.9 JTDm 8v.
                      Като поддръжка абсолютно нищо фрапантно не може да се очаква - при евентуална покупка се обръща внимание на състоянието на съединителя, окачването, всички ел. екстри, като например стъклоповдигачите (колкото и да е смешно) и дали се пускат седалките напред (ако е 2/3 врати).
                      Като за начално обслужване помня че се разделих с около 450лв. + труд. Естествено, като всеки един ентусиаст, ми стана любопитно какво мога да изкарам още от този мотор и последваха малко интервенции.
                      Голям минус са всички паразитни шумове, като пластмасите по вратите, корите, таблото - може да те подлудят. Здрави са, имат малко - по голям запас от събратята си 115кс.
                      Надеждна е на пътя, има добро ускорение, дава и страшен разход - ако мислиш да е нов внос - гледай да е от Италия, бягай далеч от Швейцарските и Блегийските, камо ли германките...
                      ПС: продавам въпросната 147ца, ако някой търси, да драсне лс

Comment

Първоначално публикувано от shtrv Покажи съобщение
                        Горд собственик съм на 147 фейс 1.9 JTDm 8v.
                        Като поддръжка абсолютно нищо фрапантно не може да се очаква - при евентуална покупка се обръща внимание на състоянието на съединителя, окачването, всички ел. екстри, като например стъклоповдигачите (колкото и да е смешно) и дали се пускат седалките напред (ако е 2/3 врати).
                        Като за начално обслужване помня че се разделих с около 450лв. + труд. Естествено, като всеки един ентусиаст, ми стана любопитно какво мога да изкарам още от този мотор и последваха малко интервенции.
                        Голям минус са всички паразитни шумове, като пластмасите по вратите, корите, таблото - може да те подлудят. Здрави са, имат малко - по голям запас от събратята си 115кс.
                        Надеждна е на пътя, има добро ускорение, дава и страшен разход - ако мислиш да е нов внос - гледай да е от Италия, бягай далеч от Швейцарските и Блегийските, камо ли германките...
                        ПС: продавам въпросната 147ца, ако някой търси, да драсне лс
                        Може ли уточнение , защо не се препоръчва внос от Германия или Белгия ?

Comment

Понеже обикновено отдолу са прилично ръждиви, поради прекомерната употреба на химикали по пътната им мрежа зимно време...
                          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V & Fiat Bravo 1.9JTD GT

Comment

Първоначално публикувано от gogogo79 Покажи съобщение
                            Може ли уточнение , защо не се препоръчва внос от Германия или Белгия ?
                            Едно заради химикалите, както се изрази колегата, друго заради самия климат там...в съвкупност от тези неща се появяват сериозни загнивания по ламарините, най-често по праговете. Лично мнение е това, нека добавят и по-компетентните колеги.

Comment

Че е така, така е, но в Германия и Белгия не са най-гнилите коли. Първото място със сигурност е за Австрия.

После бих сложил Холандия, Германия, Белгия, Швейцария и части от Франция.

Скандинавските варели са друга бира, щото там ги обработват допълнително отдолу с дебели пластове "гумена боя". Датски коли съм виждал такива, за шведските съм чувал че са същите, а за Финландия и Норвегия не знам, имаме колега @undy, той може да каже.
                              156 2.0TS

Comment

))...всичко това са легенди от интернет....от Австрия и Шверцайя са най подържани колите, относно стандарта, но климата си оказва влияние относно проблеми и корозия, за скандинавските незнам, но в Германия, че са ОК...е шменди капели, да ме извинява Ангела Меркел...там е жмел...шиптъри, турци всякаква жмел в търговията...лични наблюдения....тия с TUV...пасти да ядат, нека да прегледат моята алфа от Рим.....както и да е...всеки си има мнение....

Comment

Working...
                                X